De Chilli-blog

Zijn Jalapeno-pepers erg heet?

door The Chilli Guru op Mar 20, 2023

Are Jalapeno Peppers Very Hot? - One Stop Chilli Shop

Jalapeno pepers zijn een populair ingrediënt in veel gerechten, maar hoe heet zijn ze eigenlijk? In deze blogpost onderzoeken we de hitte van jalapenos en hoe je ze kunt gebruiken bij het koken.

Wat maakt Jalapenos pittig?

Jalapenos (en alle pepers) bevatten een chemische verbinding genaamd capsaïcine, verantwoordelijk voor hun pittige smaak. Capsaïcine wordt gemeten op de Scoville-schaal, die varieert van 0 (geen hitte) tot 16 miljoen (de heetste Scoville geregistreerd van een cactusachtige plant genaamd Euphorbia resinifera). De gemiddelde jalapenopeper meet tussen de 2.500 en 8.000 Scoville-eenheden. Hierdoor zijn ze redelijk heet in vergelijking met andere paprika's zoals paprika's of poblano's, maar niet erg pittig in vergelijking met scherpere soorten zoals habanero's of spookpepers.

Hoe kun je Jalapenos gebruiken bij het koken?

Jalapenos kan op veel verschillende manieren worden gebruikt bij het koken. Ze kunnen rauw worden gegeten of worden gekookt in salsa, chili en taco's. Als je jalapenos gebruikt bij het koken, kun je het warmteniveau aanpassen door de zaden en membranen te verwijderen voordat je ze aan een gerecht toevoegt. Dit vermindert de hoeveelheid capsaïcine en maakt het gerecht milder. Je kunt ook de hoeveelheid jalapeno die je gebruikt aanpassen, afhankelijk van hoeveel warmte je in je gerecht wilt.

Tips om veilig met Jalapenos om te gaan

Bij het hanteren van jalapenos is het een goed idee om handschoenen te dragen en uw ogen of gezicht niet aan te raken, aangezien capsaïcine irritatie kan veroorzaken als het in contact komt met huid of ogen. Zoals met alle pepers, is het essentieel om je handen grondig te wassen na het hanteren van jalapenos om te voorkomen dat capsaïcineresten op andere oppervlakken of etenswaren terechtkomen.

Conclusie

Jalapenopepers zijn redelijk heet in vergelijking met paprika en mildere pepers, maar minder heet dan pittigere soorten zoals habaneros of spookpepers. Ze kunnen in veel verschillende gerechten worden gebruikt en hun warmteniveau kan worden aangepast door de zaden en membranen te verwijderen voordat ze aan een gerecht worden toegevoegd of door de gebruikte hoeveelheid aan te passen. Het dragen van handschoenen en het daarna grondig wassen van uw handen is essentieel om te voorkomen dat capsaïcineresten op andere oppervlakken of etenswaren terechtkomen bij het hanteren van jalapenos.