De Chilli-blog

Carolina Reaper versus Trinidad Moruga Scorpion: een gids voor 's werelds heetste chilipepers

door The Chilli Guru op Apr 18, 2023

Carolina Reaper vs Trinidad Moruga Scorpion: A Guide to the World's Hottest Chilli Peppers - One Stop Chilli Shop

De Carolina Reaper en de Trinidad Moruga Scorpion zijn extreem hete chilipepers maar verschillen qua uiterlijk, smaak en hittegraad.

  1. Uiterlijk: De Carolina Reaper is een kleine, rode, hobbelige peper met een puntige staart, terwijl de Trinidad Moruga Scorpion ook rood is maar een meer gerimpeld en knoestig uiterlijk heeft en een minder gedefinieerde staart.

  2. Smaak: De Carolina Reaper heeft een zoete en fruitige smaak, met hints van kaneel en chocolade, terwijl de Trinidad Moruga Scorpion een licht fruitige en rokerige smaak heeft, met een bloemig aroma.

  3. Hittegraad: beide paprika's zijn gloeiend heet, maar de Carolina Reaper heeft een iets hogere Scoville-waardering (de meeteenheid voor pittigheid) van maximaal 2,2 miljoen. Tegelijkertijd varieert de Trinidad Moruga Scorpion van 1,2 miljoen tot 2 miljoen.

Over het algemeen zijn beide paprika's niet voor bangeriken en moeten ze met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Als je een fan bent van pittig eten, zul je de fruitige en complexe smaken van de Carolina Reaper misschien waarderen. Tegelijkertijd kunnen degenen die de voorkeur geven aan een rokerige en bloemige smaak kiezen voor de Trinidad Moruga Scorpion. Wees echter voorbereid op hevige hitte!

De Carolina Reaper is ontwikkeld door Ed Currie, een boer uit South Carolina en een liefhebber van hete peper. Hij begon in de vroege jaren 2000 met de peper te werken en combineerde verschillende chilipepers om een ​​nieuwe hybride variëteit te creëren die nog heter zou zijn dan bestaande paprika's.
Na jaren van experimenteren en kruisen ontwikkelde Currie de Carolina Reaper peper. De laatste kruising is tussen een La Soufriere peper uit Saint Vincent en een Naga peper uit Pakistan.

Het werd officieel erkend als 's werelds heetste chilipeper door het Guinness World Records in 2013, met een gemiddelde Scoville-score van meer dan 1,5 miljoen.
Sinds zijn debuut heeft de Carolina Reaper een cultstatus verworven onder liefhebbers van chilipepers en is hij populair geworden in pittige sauzen, snacks en gerechten. Naast zijn pittigheid staat de peper ook bekend om zijn unieke smaakprofiel, met tonen van zoetheid, fruitigheid en rokerigheid.
Tegenwoordig wordt de Carolina Reaper commercieel geteeld in verschillende landen over de hele wereld (waaronder door ons zelf in Spanje en het VK). Het is een symbool geworden van de groeiende trend van verzengende pepers en gekruid voedsel. Ondanks zijn populariteit moet de Carolina Reaper echter voorzichtig worden behandeld, omdat de hitte extreem intens en zelfs gevaarlijk kan zijn voor degenen die niet gewend zijn aan gekruid voedsel.

De Trinidad Moruga Scorpion werd voor het eerst ontdekt in het dorp Moruga in Trinidad en Tobago in de vroege jaren 2000. Het kreeg al snel een reputatie als een van de heetste chilipepers ter wereld, met volgens sommige rapporten de Scoville-score van meer dan 2 miljoen.

De peper werd in eerste instantie geteeld door lokale boeren, die hem selectief veredelden om een ​​meer uniforme en consistente variëteit te creëren. De populariteit verspreidde zich al snel naar andere landen en de Trinidad Moruga Scorpion wordt nu commercieel gekweekt in verschillende regio's over de hele wereld.

Net als de Carolina Reaper is de Trinidad Moruga Scorpion een populair ingrediënt geworden in pittige sauzen, snacks en gerechten en wordt hij gewaardeerd om zijn intense hitte en complexe smaakprofiel. Het staat echter ook bekend om zijn notoir moeilijke groeiomstandigheden, die een warm en vochtig klimaat vereisen met specifieke bodem- en watercondities.

Ondanks zijn relatief recente ontdekking, is de Trinidad Moruga Scorpion snel een vaste waarde geworden in de wereld van hete pepers en wordt hij algemeen beschouwd als een van de heetste chilipepers ter wereld. De unieke smaak en warmte hebben het tot een favoriet gemaakt onder liefhebbers van chilipepers en fijnproevers.