Receptideeën voor jou

Maak thuis een heerlijke kipschotel in Japanse stijl!

door The Chilli Guru op Feb 15, 2023

Create a Delicious Japanese-Style Chicken Dish at Home! - One Stop Chilli Shop

Op zoek naar een lekker, makkelijk te maken Japans gerecht? Zoek niet verder. Dit kiprecept in Japanse stijl zal je smaakpapillen zeker bevallen en elke hunkering naar hartige Aziatische gerechten stillen. Met eenvoudige ingrediënten en slechts 20 minuten bereidingstijd kan dit gerecht in het comfort van je eigen huis worden gemaakt.

Ingrediënten:

1 pond kippendijen zonder been

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel mirin of sake (rijstwijn)

1 theelepel Tonkotsu Eat The Bit's Oil met een flinke portie bits

2 theelepels honing

2 eetlepels plantaardige olie

1/4 kop gehakte verse koriander/korianderblaadjes (optioneel voor een moderne twist)

Instructies:

1. Meng in een grote kom kippendijen, knoflook, sojasaus, mirin en Tonkotsu-olie. Meng tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn. Dek de kom af en zet hem minimaal 15 minuten in de koelkast om te marineren.

2. Verhit plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Haal de kip uit de marinade en voeg deze toe aan de koekenpan. Bak ongeveer 5 minuten, of tot de kip gaar en goudbruin is.

3. Zet het vuur laag tot medium-laag en voeg honing toe. Roer om alle stukjes kip met honing te bedekken en kook nog eens 4 minuten.

4. Haal van het vuur en garneer eventueel met korianderblaadjes. Serveer over gestoomde rijst of je favoriete bijgerecht. Genieten!

Deze kip in Japanse stijl is een snelle en smakelijke maaltijd die zeker een familiefavoriet zal worden. Met slechts 20 minuten voorbereidingstijd en eenvoudige ingrediënten, maakt dit recept het gemakkelijk om thuis te genieten van een heerlijk Aziatisch geïnspireerd diner. Probeer het vanavond en maak indruk op je dierbaren met dit heerlijke gerecht!

Veel kookplezier!