Twee van onze favoriete specerijen nemen en ze samen verdraaien voor een koninklijk feest!
Pat & Pinky's Bunjal Paste vermengd met Chilli Mash Co.'s Reaper Mayo vormt de perfecte basis voor deze opgepepte klassieker!
Je hebt het volgende nodig:
- 2 kipfilets, vel verwijderd of tofu
- 1 el koudgeperste koolzaadolie
- 1 wasvrije citroen, schil en sap
- 1 desertlepel roomboter / plantenboter
- 2 el tomatenpuree
- 100ml/3½fl oz droge witte wijn (bij voorkeur sauvignon blanc)
- 150ml/5fl oz Reaper mayonaise / Vegan Chilli Mayo
- 75ml/3fl oz Crème Fraîche / Soja Zure Room
- 150mlBunjal Currypasta
- Sla om te serveren
- Optioneel extra: P&P Mangochutney - 100ml
-
Wrijf de koolzaadolie over de kip of tofu. Verdeel de citroenrasp erover en breng op smaak met zout en peper.
-
Stoom de kip 20-25 minuten (of stoom de tofu 6-8 minuten), of tot hij gaar is. Zet opzij om af te koelen.
-
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de sjalot en chilipeper toe en bak 5 minuten. Roer de Bunjal Paste erdoor en kook 2-3 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuutje. Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het volume van de vloeistof met de helft is verminderd.
-
Roer de mangochutney erdoor en zet opzij om af te koelen.
-
Meng de Reaper Mayonaise / Vegan Chilli Mayo en de crème fraîche / sojazure room samen in een kom en roer er de afgekoelde currydressing en het citroensap door.
-
Snijd de kip/tofu in kleine stukjes. Roer de kip door de currydressing. Serveer tussen sneetjes beboterd vers brood en sla.