Ingrediënten
Verse Scotch Bonnet - 500g
Cider Azijn - 220ml
Rode Paprika of Verse Tomaat - 120g
Verse Knoflook - 80g
Demerara-suiker - 50 g
Citroensap - 50g
Zout - 35 g
Raapzaadolie - 25ml
Paprika - 15g
Zwarte Peper - 5g
Methode
De gemakkelijkste manier om hete saus te bereiden, is door de ingrediënten zo fijn mogelijk te hakken voordat u gaat koken. Dit kan met een keukenmachine, staafmixer of met de hand.
In dit specifieke recept raden we aan om zowel de paprika als de zwarte peper toe te voegen zodra je de gewenste consistentie voor je saus hebt.
- Ontstel Spaanse pepers en rode paprika (of tomaat).
- Meng alle verse ingrediënten met citroensap, ciderazijn en koolzaadolie.
- Voeg alle ingrediënten (behalve poeders) toe aan een grote pan en laat sudderen. Breng het hele mengsel langzaam naar 88 graden C en zorg ervoor dat er geen ingrediënten op de bodem van de pan verbranden.
- Voeg de paprika en zwarte peper toe
- Steriliseer je flessen (zie artikel hier ) en verpak ze heet (meer dan 70 graden C).
gerelateerde artikelen