Receptideeën voor jou

Glutenvrije muffins - veganistisch vriendelijk

door The Chilli Guru op Mar 17, 2022

Gluten Free Muffins - Vegan Friendly - One Stop Chilli Shop
  • 128ml Kokosmelk
  • 1 theelepel A pple Cider Vinegar
  • 256g Kinazi cassavemeel
  •  theelepels Bakpoeder _
  • ¼ theelepel natriumbicarbonaat _
  • ½ theelepel Zout
  • 64 g + 2 eetl. Granulaatsuiker _
  • 32 kop + 2 eetlepels raapzaadolie
  • 1 theelepel V anilla-extract
  • Zeste van 1 Citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190C. Vet een muffinvorm licht in met Raapzaadolie
  • Combineer kokosmelk en ciderazijn in een kleine kom. Zet opzij en laat de melk stremmen.
  • Meng in een grotere kom bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout. Opzij zetten. Meng in een aparte kom suiker, koolzaadolie, citroenschil en vanille-extract. Voeg het kokosmelk / azijnmengsel toe en roer om te combineren. Roer de droge ingrediënten erdoor tot ze goed zijn opgenomen. Pas op dat u niet te veel mengt - een paar hele kleine klontjes zijn oké.
  • Schep in muffinvormpjes en vul elke kop ongeveer 2/3 vol. Bak 20-25 minuten tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt.
  • Haal van het vuur en laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.