Receptideeën voor jou
Glutenvrije muffins - veganistisch vriendelijk
door The Chilli Guru op Mar 17, 2022
- 128ml Kokosmelk
- 1 theelepel A pple Cider Vinegar
- 256g Kinazi cassavemeel
- 2½ theelepels Bakpoeder _
- ¼ theelepel natriumbicarbonaat _
- ½ theelepel Zout
- 64 g + 2 eetl. Granulaatsuiker _
- 32 kop + 2 eetlepels raapzaadolie
- 1 theelepel V anilla-extract
- Zeste van 1 Citroen
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 190C. Vet een muffinvorm licht in met Raapzaadolie
-
Combineer kokosmelk en ciderazijn in een kleine kom. Zet opzij en laat de melk stremmen.
-
Meng in een grotere kom bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout. Opzij zetten. Meng in een aparte kom suiker, koolzaadolie, citroenschil en vanille-extract. Voeg het kokosmelk / azijnmengsel toe en roer om te combineren. Roer de droge ingrediënten erdoor tot ze goed zijn opgenomen. Pas op dat u niet te veel mengt - een paar hele kleine klontjes zijn oké.
-
Schep in muffinvormpjes en vul elke kop ongeveer 2/3 vol. Bak 20-25 minuten tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt.
-
Haal van het vuur en laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
gerelateerde artikelen